H et liefste wil je er niet te veel over nadenken. Toch is het belangrijk om er goed over na te denken. Het opstellen van je testament zorgt er namelijk voor dat jouw bezittingen bij de juiste personen terechtkomen. Wil je je testament opstellen? Bij DKT Notarissen zorgen we niet alleen voor juridisch correcte documenten, maar luisteren we ook naar jouw wensen en behoeften om die volledig te integreren in je testament.

bezittingen-overlijden

BEZITTINGEN

Je kunt zelf bepalen naar wie jouw bezittingen gaan (of juist niet!). Regel je niets, dan bepaalt de wet wie jouw bezittingen krijgt.

Partners-overlijden

PARTNERS

Jouw erfgenamen hoeven het vermogen dat ze van jou erven niet te delen met hun partner wanneer hun relatie strandt.

home_interactive_offer_list_3

ERFBELASTING

Je kunt regelingen in jouw testament opnemen om minder erfbelasting te betalen.
executeur-overlijden

DE EXECUTEUR

Je kunt een persoon aanwijzen die jouw uitvaart gaat regelen en ook de afwikkeling van jouw nalatenschap op zich neemt ("de executeur"). Mocht je problemen verwachten tussen jouw erfgenamen, dan kun je ook ons kantoor benoemen tot executeur voor de financiële afwikkeling van jouw nalatenschap.

Bewind-overlijden

BEWIND

Het instellen van een bewind over de verkrijging van jouw kinderen, zodat ze pas op een latere leeftijd de zeggenschap over hun vermogen krijgen.

voogdij

VOOGDIJ

De benoeming van een voogd over je kinderen.

Wat is een testament?

E en testament is een juridisch document waarin je vastlegt wat er na jouw overlijden met je bezittingen moet gebeuren. Je bepaalt hierin wie jouw erfgenamen zijn, welke bezittingen naar wie gaan en kunt ook voogdij regelen voor minderjarige kinderen. Met een testament behoud je de controle over de verdeling van jouw bezittingen en zorg je voor een duidelijke en wettelijk bindende afwikkeling van jouw nalatenschap.

Waarom is een testament belangrijk?

E en testament is belangrijk omdat het je de mogelijkheid biedt om jouw persoonlijke wensen vast te leggen. Zonder testament bepaalt de wet hoe jouw nalatenschap wordt verdeeld, wat soms tot ongewenste situaties kan leiden. Bijvoorbeeld, bepaalde familieleden of dierbaren kunnen worden uitgesloten van de erfenis, of de verdeling kan niet overeenkomen met jouw wensen. Met een testament voorkom je conflicten en onduidelijkheden bij jouw nabestaanden.

Je testament regelen bij de notaris

I n een testament kun je verschillende zaken vastleggen, afhankelijk van jouw situatie en voorkeuren. Enkele voorbeelden zijn:

  • Erfgenamen benoemen: Je bepaalt wie jouw erfgenamen zijn en hoe de nalatenschap onder hen wordt verdeeld.
  • Toewijzing van specifieke bezittingen: Je kunt specifieke bezittingen, zoals onroerend goed, geld, sieraden of kunstwerken, toewijzen aan bepaalde personen of organisaties.
  • Voogdijregelingen: Als je minderjarige kinderen hebt, kun je in jouw testament aangeven wie voor hen moet zorgen na jouw overlijden.
  • Executeur benoemen: Je kunt iemand aanwijzen die verantwoordelijk is voor de afwikkeling van jouw nalatenschap en ervoor zorgt dat jouw wensen worden uitgevoerd.
  • Legaten toekennen: Je kunt bepaalde geldbedragen of bezittingen toekennen aan specifieke personen of organisaties.

Een testament geeft je de mogelijkheid om jouw persoonlijke situatie en wensen nauwkeurig vast te leggen en te zorgen voor een verdeling van jouw nalatenschap die overeenkomt met jouw intenties.

Ik wil graag een offerte

Wil je graag een indicatie van de kosten? Hieronder kun je een prijsindicatie opvragen. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Ik wil graag een afspraak

Heb je vragen of wil je een afspraak maken om jouw testament op te stellen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.