D enk je na over een aandelenoverdracht? Bij DKT Notarissen begrijpen we hoe belangrijk een overdracht van aandelen kan zijn. Jij hebt natuurlijk veel baat bij een naadloze overdracht. Het proces kan namelijk complex zijn. Vroeger kon het zonder notaris plaatsvinden. Toen kon het bij wijze van spreken nog op een bierviltje worden geschreven of was een simpele handdruk genoeg. Dit is tegenwoordig niet meer mogelijk. Dat een aandelenoverdracht zonder notaris niet meer mogelijk is, levert een belangrijk voordeel: rechtszekerheid.

Akte van levering aandelen

E en aandelenoverdracht is het proces waarbij aandelen van de ene partij naar de andere worden overgedragen. De reden van een overdracht kan uiteenlopen. Het gebeurt veelal bij investeringen, bedrijfsoverdrachten of herstructureringen. De notaris zal eerst onderzoeken of de verkoper daadwerkelijk de rechthebbende op zijn aandelen is. Een notaris kan dit terugvinden in het aandeelhoudersregister dat in bezit is bij de ondernemer. De overdracht zelf vindt plaats via een notariële akte. De benaming van deze akte is de akte van levering aandelen. Deze akte moet ondertekend worden door de koper, de verkoper en de notaris.

Verplichtingen

E r kunnen ook verplichtingen aan aandelen verbonden zijn. Bij het aanvaarden van deze verplichtingen wordt de aandeelhouder direct aan deze verplichtingen gebonden. Daarom is het altijd een goed idee om de statuten van de bv goed te bestuderen. DKTnotarissen kan je adviseren over de inhoud van die statuten. De verplichtingen die vaak voorkomen zijn bijvoorbeeld een concurrentiebeding, deelname aan aandeelhoudersovereenkomsten en verplichting tot het verstrekken van een lening.

Aandelen overdracht Notaris

A arzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over een aandelenoverdracht en hoe DKT Notarissen je verder kan helpen. Wij staan klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij je volgende aandelenoverdracht. Jouw succes is onze prioriteit, en wij zijn er om je te ondersteunen bij elke stap van het proces.
Heb je nog vragen voordat je wil beginnen aan een overdracht van aandelen? Geen probleem. Neem gerust contact op en wij helpen je graag verder.

Ik wil graag een offerte

Wil je graag een indicatie van de kosten? Hieronder kun je een prijsindicatie opvragen. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Ik wil graag een afspraak

Wil je uitgebreider uitleg krijgen wat er allemaal komt kijken bij een overdracht van aandelen? Maak dan een afspraak, dan weet je binnen een paar dagen waar je aan toe bent.