J e gaat trouwen of samen een geregistreerd partnerschap aan en dus wil je een huwelijkscontract opstellen. Een huwelijkscontract is een belangrijk juridisch document voor getrouwde stellen. Het legt afspraken vast over financiën, eigendommen en schulden, en biedt zekerheid bij scheiding of overlijden. Bij DKT Notarissen kunnen we je helpen om dit contract op te stellen.

Een nieuwe stap

H et huwelijk is een belangrijke stap in jullie leven. Het opstellen van een huwelijkscontract zorgt ervoor dat jullie deze stap met vertrouwen kunnen zetten. In een huwelijkscontract kunnen jullie afspraken vastleggen over de verdeling van bezittingen en schulden. Dit zorgt ervoor dat jullie precies weten wat van wie is, zowel tijdens het huwelijk als bij een eventuele scheiding. Denk bijvoorbeeld aan de verdeling van het spaargeld, onroerend goed en andere waardevolle bezittingen.

Het voorbereiden van je huwelijkscontract

B ij het opstellen van een huwelijkscontract is het belangrijk om samen goed te overleggen. Zo kunnen jullie bepalen hoe om te gaan met verschillen in inkomen, schulden en eigendommen. Als één van jullie bijvoorbeeld meer bijdraagt aan de aankoop van een huis, kunnen jullie vastleggen hoe hiermee om te gaan. Ook kunnen jullie regelen wat er gebeurt met jullie bezittingen als jullie uit elkaar gaan of als een van jullie overlijdt. Dit geeft rust en duidelijkheid. Bij DKT Notarissen begrijpen we de complexiteit van dit soort documenten. Wij staan klaar om jullie te begeleiden bij het opstellen van een huwelijkscontract dat aan jullie specifieke behoeften voldoet. Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden bij het opstellen van een huwelijkscontract. Beide partners moeten meerderjarig zijn en niet onder curatele staan. Ook kunnen er fiscale gevolgen zijn van het trouwen, afhankelijk van jullie situatie. Bij DKT Notarissen kunnen jullie terecht met al jullie vragen en zorgen wij ervoor dat het huwelijkscontract volledig naar wens is.

 

Voordelen van een huwelijkscontract

E en huwelijkscontract biedt tal van voordelen. Het voorkomt onduidelijkheden en conflicten bij een eventuele scheiding. Ook beschermt het beide partners financieel, door vooraf duidelijke afspraken te maken over de verdeling van eigendommen en schulden. Daarnaast kan het huwelijkscontract helpen om fiscale voordelen te benutten, afhankelijk van jullie persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld, bij overlijden kan een goed opgesteld contract erfbelasting besparen.  Zo kunnen jullie zorgeloos aan jullie toekomst beginnen.

Ik wil graag een offerte

Wil je een huwelijkscontract regelen met je partner en ben je benieuwd naar de kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Ik wil graag een afspraak

Wil je gelijk een afspraak maken? Maak online een afspraak. Binnen een paar dagen weet je waar je aan toe bent.