(VER)KOOP VAN JE BEDRIJF


D e koop of verkoop van een bedrijf heeft zowel financiële als fiscale gevolgen. Daarnaast is het vaak een emotionele gebeurtenis. Het is daarom belangrijk dat je je daarbij goed laat adviseren.

Je kunt de gehele onderneming of een onderdeel daarvan kopen of verkopen. Dan is het zaak dat heel goed wordt vastgelegd wat wel en wat niet wordt overgenomen.


Als de onderneming in een B.V. zit, is het ook mogelijk om aandelen in de B.V. te kopen of verkopen.


BOEKEN-ONDERZOEK


V aak vindt er in een overnametraject een due dilligence (boekenonderzoek) plaats van de onderneming. Met dit onderzoek worden de risico's en kansen van de te kopen onderneming in kaart gebracht. Hierbij wordt gekeken naar alle juridische, fiscale, commerciële en financiële aspecten van de onderneming.
Als de due dilligence rond is, is het tijd voor het afronden van de onderhandelingen.

ONDERHANDELINGSVRAGEN


Welke koopprijs wordt overeengekomen?

Wordt deze in een keer betaald, of bijvoorbeeld in termijnen?

Welke garanties wil verkoper afgeven en koper krijgen?

Worden er afspraken over concurrentie gemaakt?

Ga je een onderneming kopen, dan is het ook belangrijk om te kijken naar je persoonlijke situatie. Moeten er huwelijkse voorwaarden worden gemaakt of aangepast ter bescherming van ondernemersrisico's? Is je testament op orde? Is er gedacht aan de bedrijfscontinuïteit? Ook als je je bedrijf verkocht hebt, is het belangrijk je huwelijkse voorwaarden en testamenten te laten controleren aan de hand van de nieuw ontstane situatie.

IK WIL GRAAG EEN OFFERTE

Overweeg je om een bedrijf te kopen of jouw bedrijf te verkopen? Vraag dan nu een offerte aan. Dan begeleiden wij je gedurende dit mooie en ook soms ingewikkelde traject. Je hebt deze binnen 1 werkdag in huis.

IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK

Wil je uitgebreider uitleg krijgen over het verkopen van je bedrijf? Of de aankoop van een nieuw bedrijf? Maak dan een afspraak, dan weet je binnen een paar dagen beter wat erbij komt kijken.