J e wilt een samenlevingscontract opstellen? Een samenlevingscontract is een essentieel juridisch document voor stellen die samenwonen maar niet getrouwd zijn. De grootste voordelen hiervan zijn de juridische bescherming en de zekerheid voor beide partners. Dit geldt op vrijwel alle vlakken van relevante omstandigheden. Denk hierbij aan afspraken over financiën, eigendommen en schulden. Uiteindelijk is het belangrijkste dat een samenlevingscontract duidelijkheid schept bij een relatiebreuk of overlijden van een partner.

Een nieuwe stap

J ij en je partner gaan samenwonen, een nieuwe stap in jullie leven. Erg leuk, en om dat zo te houden is het verstandig om goede afspraken te maken in een samenlevingscontract. In zo'n samenlevingscontract kun je afspraken maken over de verdeling van de woonlasten en kun je vastleggen welke spullen van wie zijn. Dit zorgt ervoor dat de toekomst met je partner soepel en harmonieus kan verlopen. Onenigheden over financiële zaken worden door een samenlevingscontract voorkomen. Onenigheden kunnen bijvoorbeeld voorkomen als het gaat over de kosten voor het verzorgen en opvoeden van kinderen. Een goed contract biedt dan duidelijkheid voor beide partners.

Goed overleggen

K open jullie samen een huis en stopt een van jullie beiden daar meer geld in dan de ander, dan kun je vastleggen hoe je hiermee omgaat. Bovendien kun je vastleggen wat er met jullie gezamenlijke spullen gebeurt als je uit elkaar gaat of als een van jullie overlijdt. Wat er met je eigen spullen gebeurt na je overlijden, kun je regelen in een testament. Dit geeft meer rust bij zorgen over deze zaken. Bij DKT Notarissen in Tilburg begrijpen we de complexiteit van dit juridische document. Wij staan klaar om je te begeleiden bij het opstellen van een samenlevingscontract dat aan je specifieke behoeften voldoet.


Belangrijke zaken bij het opstellen van een samenlevingscontract

Er zijn een aantal zaken waar je aan moet denken bij het opstellen van een samenlevingscontract. Allebei de partners moeten meerderjarig zijn, en je mag niet onder curatele staan. Ook kan samenwonen gevolgen hebben voor de belasting die jij en je huisgenoot betalen. De gevolgen hangen af van of je fiscale partners bent van elkaar. Als je met een buitenlandse partner gaat samenwonen, moet je ook op de voorwaarden letten. Gelukkig kun je bij ons met alle vragen terecht en denken wij met jou en je partner mee. Op die manier weet je zeker dat aan alle wensen voldaan kan worden, en kunnen jij en je partner zorgeloos verder leven.

Artikelen over samenwonen of een samenlevingscontract

Ik wil graag een offerte

Wil je graag een indicatie van de kosten? Hieronder kun je een prijsindicatie opvragen. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Ik wil graag een afspraak

Wil je uitgebreider uitleg krijgen wat er allemaal komt kijken als je gaat samenwonen? Maak dan een afspraak, dan weet je binnen een paar dagen waar je aan toe bent.