E en verklaring van executele is een belangrijk document als het gaat om het beheren van de nalatenschap van een overledene. De verklaring is een officieel document, afgegeven door een bevoegde autoriteit zoals een rechtbank. De persoon die de bevoegdheid verleend krijgt wordt een executeur genoemd. De verklaring van executele is belangrijk om de eigendommen, activa en schulden van de overledene te beheren. Dit gaat volgens de wet en eventuele testamentaire bepalingen.

Procedures voor het verkrijgen van een verklaring van executele

H et verkrijgen van een verklaring van executele vereist vaak dat de aangewezen executeur een aantal juridische stappen onderneemt. Hiervoor moeten enkele documenten aangeleverd worden zoals: een formeel verzoek bij de bevoegde rechtbank, het originele testament, een overlijdensakte en andere vereiste papieren. De procedures zelf verschillen per rechtsgebied. Het uiteindelijke doel is ervoor zorgen dat jij als executeur de bevoegdheid krijgt om de activa, eigendommen en schulden van een overledene te beheren. Ons team bij DKT Notarissen weet goed hoe deze procedure in elkaar zit en helpt je graag om alles in orde te maken. 

Onze rol bij een verklaring van executele

O nze gespecialiseerde notarissen zullen je begeleiden bij het indienen van een formeel verzoek bij de bevoegde rechtbank en u voorzien van deskundig advies. We nemen je graag mee door de specifieke procedures om ervoor te zorgen dat de executeur de juiste bevoegdheden in handen krijgt. Wij zien de rol van een executeur als iets belangrijks voor het afwikkelingsproces. Onze collega’s helpen je graag met het beheren van de activa en het voldoen aan de schulden en verplichtingen. Daarbij houden we de belangen in het testament voor ogen. 

Neem contact op met onze experts

B ij DKT Notarissen hebben we de expertise en toewijding om je te begeleiden in elke stap van het proces. Het verkrijgen van een verklaring van executele is voor ons geen probleem. Neem contact met ons op voor professioneel advies en eventuele andere diensten die aan uw behoeften voldoen. We zijn er om je te helpen. 

Ik wil graag een offerte

Wil je graag een indicatie van de kosten? Hieronder kun je een prijsindicatie opvragen. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Ik wil graag een afspraak

Meer weten over een verklaring van executele? Maak een afspraak en weet binnen een paar dagen waar je aan toe bent.