I n een tijdperk waarin digitale communicatie een integraal onderdeel van ons dagelijks leven is geworden, begrijpen wij als notariskantoor natuurlijk als geen ander het belang van het waarborgen van de vertrouwelijkheid en integriteit van gevoelige informatie.

Daarom gebruiken wij Smartlockr als oplossing om privacygevoelige informatie en bestanden veilig via de e-mail te versturen. Het stelt ons in staat om een veilige en betrouwbare service te bieden, zonder teveel in te hoeven boeten op gebruiksgemak.
Door de end-to-end encryptie hebben alleen de verzender en de ontvanger toegang tot de inhoud van de e-mail en/of de bijlage(n). Zelfs als de mail onderschept zou worden, is de inhoud volledig onleesbaar voor derden.

Hoe ontvang je onze e-mails?

Omdat de e-mails worden beveiligd, kan het zijn dat er voor het openen van een e-mail of een bijlage een extra stap nodig is, bijvoorbeeld het invullen van een wachtwoord of een sms-code. Door deze extra controle weten we zeker dat er geen informatie of stukken in verkeerde handen vallen.

Wanneer we vertrouwelijke informatie of bijlagen per e-mail toesturen, worden deze beveiligd met een wachtwoord.  Door het wachtwoord apart te versturen, weten we zeker dat uw gegevens onderweg niet in verkeerde handen vallen.

In de 2 kaders hieronder zie je hoe deze berichten eruit zien en hoe je het kunt openen.
Wil je liever in een filmpje zien hoe het werkt? Kijk dan deze video.

Beveiligd bericht

Bij een beveiligd bericht is het hele e-mailbericht beveiligd. Als ontvanger van een beveiligd bericht krijg je een e-mail waarin staat dat je een bericht hebt ontvangen. Om dit bericht te kunnen lezen, klikt je op de knop “Open bericht”.

Je komt dan op een website waar je op “Verzend mijn wachtwoord” klikt. Hierna krijg je het wachtwoord toegestuurd per e-mail of per sms.
Dit wachtwoord gebruik je vervolgens gebruiken om het bericht uit de eerste e-mail te openen en te lezen.

Je reageert eenvoudig op een verzonden bericht in het beveiligde portaal. Door dit in het beveiligde portaal te doen, blijf je binnen de beveiligde omgeving. Zowel de reactie, als ook een eventueel meegestuurd bestand, worden dan ook veilig verzonden naar ons kantoor.

 
 
 
 

Beveiligd bestand

Bij beveiligde bestanden zijn enkel de bijlagen bij een e-mailbericht beveiligd. Het volledige e-mailbericht ontvang je, net zoals bij een 'normale' e-mail, gewoon in de e-mailbox. Om de bijlagen van de e-mail in te inzien en te downloaden, klik je op de knop in de e-mail.

Je komt dan op een website waar je op “Verzend mijn wachtwoord” klikt. Hierna krijg je het wachtwoord toegestuurd per e-mail of per sms.
Dit gebruik je om de bijlagen bij de e-mail te downloaden. 

Belangrijk om te weten

  • Heb je geen wachtwoord ontvangen en staat deze ook niet bij de ongewenste items? Neem dan contact op met de verzender van de e-mail.

  • Geef een wijziging in een telefoonnummer of e-mailadres altijd aan ons door. 
    Op deze manier zorgen wij ervoor dat we veilig blijven communiceren.