HUIS KOPEN

H et kopen van een huis is altijd spannend, zeker als dit de eerste keer is. Er moeten heel wat zaken geregeld worden om alles goed te laten verlopen.

A fspraken over de aan- of verkoop van een huis zijn alleen geldig wanneer die op papier zijn gezet. Vaak maakt de verkopend makelaar het koopcontract op, maar als dat niet het geval is dan kunnen we jou daarbij helpen. Dat doen we graag!

I n het koopcontract maak je belangrijke afspraken. Zo bepaal je welke notaris ervoor gaat zorgen dat alles goed voor je verloopt, zowel voor als achter de schermen. De notaris zorgt ervoor dat je zeker weet dat je eigenaar wordt van de woning. Ook zorgt de notaris ervoor dat jouw koopsom pas naar de verkoper gaat als de woning ook jouw eigendom is geworden.

A ls je nog niet zeker weet of je een geldlening kunt krijgen is het belangrijk dat er in het koopcontract een financieringsvoorbehoud staat opgenomen. Dat betekent dat je zonder boete van de koop af kunt als je kunt aantonen dat de bank je geen lening wil geven. Nadat je het koopcontract hebt getekend heb je trouwens sowieso nog drie dagen bedenktijd. Je kunt dan nog zonder problemen van de koop af.

W ij adviseren je om van te voren bij de bank of een hypotheekadviseur na te vragen wat je mogelijkheden zijn om te lenen, zodat je niet verliefd wordt op een huis dat je uiteindelijk niet kunt betalen. Misschien willen je ouders je een bedrag schenken of lenen? Het is belangrijk om dat allemaal goed vast te leggen.

IK WIL GRAAG EEN OFFERTE

Wil je graag een indicatie van de kosten? Hieronder kun je een prijsindicatie opvragen. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte.

IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK

Wil je uitgebreider uitleg krijgen wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis? Of wil je dat wij je helpen bij de aankoop van een huis. Maak dan een afspraak, dan weet je binnen een paar dagen waar je aan toe bent.

    PUBLICATIES OVER DIT ONDERWERP