A ls je een huis gaat kopen of gaat verkopen, komt er veel op je af.
Het kan zijn dat je daarover vragen hebt en niet alles gelijk duidelijk voor je is. In deze reeks van 3 blogs, proberen wij de meeste gestelde vragen voor jou te beantwoorden. De blogs komen online in de maand maart 2022.

Mocht je alsnog vragen hebben over de aankoop of verkoop van je woning (of een ander registergoed) neem dan gerust contact met ons op! (013-5494949)Veelgestelde vragen (FAQ)

1Kunnen wij tussen de verkoper en koper onderling afspreken dat een energielabel niet nodig is?

Wanneer de verkoper ervoor kiest om geen definitief energielabel aan de koper te overhandigen, loopt de verkoper op grond van de wet, het risico op een boete.

2De laatste zin van de akte eindigt abrupt, moet hier nog iets staan?

Bij het ondertekenen wordt op deze plaats het tijdstip van ondertekening ingevuld. Dit precieze tijdstip is pas bekend op het moment van tekenen en kan dus niet eerder worden ingevuld.

In iedere leveringsakte en hypotheekakte wordt een tijdstip vermeld. Wanneer in het kadaster namelijk gelijktijdig meerdere akten met betrekking tot dezelfde woning worden ingeschreven, bepaalt het tijdstip van ondertekening bij de notaris welke akte voorrang heeft.

3Wat is een Politically Exposed Person (PEP)?

Onder een 'Politically Exposed Person' (PEP) wordt verstaan een natuurlijke persoon die op dit moment of in het afgelopen jaar een prominente publieke functie heeft bekleed of iemand die familie is van of zakenpartner is van een PEP. Enkele voorbeelden van een PEP zijn: een regeringslid of een staatssecretaris, een parlementslid of een bestuurder van een politieke partij, een lid van een hooggerechtshof of constitutioneel hof, een ambassadeur of een hoge officier van de strijdkrachten.

Gemeenteraadsleden en wethouders zijn géén PEP.

IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK

Wil je verder met ons praten en kijken of en hoe we elkaar kunnen helpen? Vul dan onderstaand formulier in of neem contact op mee één van onze kantoren.